VISIT SURINAME

EEN GESLAAGDE VAKANTIE BEGINT HIER!

Amsterdam

Paramaribo

Suriname bevindt zich op het Zuid-Amerikaanse continent en kent een tropisch klimaat. De naam "Suriname" is waarschijnlijk een verbastering van Surinen, een inheems volk dat vroeger in Suriname leefde.

Het land is vijf maal zo groot als Nederland en bestaat naast de kuststrook en een savannegebied, voor het grootste deel uit groene regenwouden met snelstromende rivieren en dichte jungle, die in het zuiden aan het Amazone Gebied van Brazilië grenst. Grote delen van Suriname zijn nog nauwelijks betreden en nog niet door het grote toerisme ontdekt. 

Het sociale en maatschappelijk leven speelt zich af in de hoofdstad Paramaribo waar men veel overblijfselen van de koloniale periode vindt. Men treft hier hindoetempels en moskeeën als gevolg van de grote variatie aan bevolkingsgroepen met elk hun eigen cultuur, waaronder Hindoestanen, Creolen, Chinezen en Javanen maar ook binnenlandbewoners en inheemsen. Deze verscheidenheid geeft het leven van alledag een bont en exotisch accent, o.a. terug te vinden op de markten.

In de jungle en de overige moeilijk bereikbare gebieden vindt het vervoer voornamelijk per korjaal (soort kano) over het water plaats, dikwijls over woeste rivieren met veel stroomversnellingen. Wegen ontbreken in grote delen van het land. In het regenwoud wonen diverse bevolkingsgroepen, waaronder bijvoorbeeld de Saramaccaanse binnenlandbewoners, die nog tradities kennen die gebaseerd zijn op de Afrikaanse cultuur. Ook leven er gemeenschappen van indianen.Aan de Atlantische kust komen lederschildpadden aan land om hun eieren te leggen op het strand van Galibi. De accommodaties in het binnenland zijn dikwijls eenvoudig, maar in overeenstemming met de prachtige natuur gebouwd. Tijdens de diverse tours en excursies maakt u kennis met de veelzijdigheid van dit mooie land, dat een ontdekkingstocht zeker waard is.

Kies uw taal

nlenfrdeptes

Het weer in Suriname

Vergeleken met Nederland is het in Suriname altijd lekker warm. Toch kent het land seizoenen. Deze zijn onder te verdelen in droge en natte perioden.

Wilt u weten wat voor weer het op dit moment in Suriname is. Klik hier!

Copyright © 2015. All Rights Reserved.