VISIT ZUID-AMERIKA

EEN GESLAAGDE VAKANTIE BEGINT HIER!

Zuid-Amerika is een continent op het zuidelijk halfrond, ten zuiden van Noord-Amerika en ten noorden van Antarctica. Het continent wordt in het westen door de Grote Oceaan en in het oosten door de Atlantische Oceaan begrensd.
 

De reusachtige bergketen de Andes bepaald voor een groot deel het landschap en het klimaat op dit continent.
De bergketen loopt van het noorden van Colombia over 8000 km naar Vuurland in het uiterste zuiden. In Bolivia bereikt de Andes een breedte van 600 km. Veel bergtoppen zijn hoger dan 5400 meter en het hoogland strekt zich uit van Zuid-Peru tot het noorden van Argentinië. In Bolivia bevind zich op dat hoogland ook het hoogst gelegen bevaarbare meer, het Titicacameer.
De Amazone en de Orinoco zijn de grootste rivieren die voor dit continent van levensbelang zijn. Zij vinden hun oorsprong in de Andes en lopen van het oosten naar het westen. 
 
De Amazone is de levensader van het grootste regenwoud ter wereld  met een oppervlakte van zo'n 6,5 miljoen vierkante km.

Grote delen van het Amazonegebied zijn al verwoest door mijnbouw en het kappen van bomen voor commerciële doeleinden. Hierdoor komen veel van de oorspronkelijke indiaanse bewoners in het gebied in de problemen. Waren dat er in het verleden nog meer dan een miljoen, momenteel zijn er nog slechts enkele tienduizenden over. 

Op dit continent zie je enorme verschillen in het klimaat. Oorzaak ligt in de grote variatie van het landschap.Het Aamazonegebied ter hoogte van de evenaar is warm en vochtig met een gemiddelde temperatuur van zo'n 27 graden. Hier regent het veel en er is in het oerwoud een neerslag van zo'n 2000 mm per jaar.
In Peru en Chili valt juist weinig regen door de koude oceaanstromen van de Grote Oceaan, terwijl in het zuiden onder invloed van de zee een duidelijk verschil te merken is tussen zomer (december - maart) en winter (juni - september).

Kies uw taal

nlenfrdeptes

Copyright © 2015. All Rights Reserved.