VISIT SURINAME

EEN GESLAAGDE VAKANTIE BEGINT HIER!

Amsterdam

Paramaribo

Suriname is ingedeeld in 10 districten. Deze districten zijn: 

1. Brokopondo,          

2. Commewijne, 

3. Coronie, 

4. Marowijne, 

5. Nickerie, 

6. Para, 

7. Paramaribo, 

8. Saramacca, 

9. Sipaliwini, 

10. Wanica.

De districten worden beheerd door een districtscommissaris. Het district is een administratief onderdeel van de centrale regering in Paramaribo, en de districtscommissaris krijgt zijn instructies van de minister van Districtsbestuur en Decentralisatie. De disticten zelf zijn weer onderverdeeld in gebieden die onder een bestuursambtenaar met vaste standplaats vallen.

Er is geen gemeentelijke indeling.
Wel onderscheidt men binnen een district verschillende gemeenschappen, zoals vestigingsplaatsen 
(oude plantages), dorpsgemeenschappen, waterschappen en dorpen (grondjes).

 

 

 

 

 


Het district Sipaliwini wordt administratief opgesplitst.

 
PARAMARIBO, 22 september 2010. Het district Sipaliwini wordt administratief opgesplitst. Er komen maar liefst zeven districtscommissarissen in plaats van slechts één nu. Volgens minister Linus Diko van Regionale Ontwikkeling, RO, heeft dit te maken met efficiëntie.
 
Sipaliwini was zo goed als onbestuurbaar vanwege de uitgestrektheid. De districtscommissaris restte dan ook niet veel meer dan in Paramaribo te hokken. “We gaan het nu anders aanpakken”, zegt Diko. De districtscommissaris, de hoogste lokale autoriteit, moet bereikbaar zijn. Dat gaat alvast in drie delen van Sipaliwini gebeuren. Het wordt proefdraaien vanaf eind dit jaar.
 
Plaatsen met al een regionale functie komen het eerst aan de beurt. “Het betreft Atjonie, Stoelmanseiland en Sneesi Kondré”, aldus Diko. De drempel moet absoluut omlaag voor de honderden wijd verspreide gemeenschappen van Sipaliwini. Burgers klagen vaak dat in het binnenland de overheid zo ver verwijderd lijkt. Met de districtscommissaris moeten ook overheidsdiensten dichterbij komen.
 
Bron: 

 

Kies uw taal

nlenfrdeptes

Het weer in Suriname

Vergeleken met Nederland is het in Suriname altijd lekker warm. Toch kent het land seizoenen. Deze zijn onder te verdelen in droge en natte perioden.

Wilt u weten wat voor weer het op dit moment in Suriname is. Klik hier!

Copyright © 2015. All Rights Reserved.