VISIT PERU

EEN GESLAAGDE VAKANTIE BEGINT HIER!

Amsterdam

Lima

Wilt u zelf uw vakantie plannen.

Ga dan direct naar de "Servicepagina" om uw keuze te bepalen uit de vele mogelijkheden.

Peru is beroemd door de fascinerende restanten van de Inca-steden Cusco en Machu Picchu.

In Trujillo, de vierde stad van het land, zijn bezienswaardige herinneringen uit het koloniale verleden bewaard gebleven.
Vanuit Trujillo loopt een weg naar het oosten tegen de uitlopers van de Andes omhoog naar de hoogvlakte (2730 meter) van Cajamarca.
In deze mooie omgeving werd de laatste vorst van Peru, Atahualpa gevangen genomen. De plek waar de afgezette keizer gevangen werd gehouden en zijn geliefde zwavelhoudende warmwaterbronnen zijn nog steeds te bezichtigen.

Anders dan meestal gedacht wordt heeft het rijk van de Inca's niet lang bestaan. De eerste Inca's komen uit de buurt van het Titicacameer en verschijnen in de 12e eeuw. 

Zij onderwerpen alle grote indianenstammen en voegen die toe aan hun rijk. Zij lieten kolossale tempels en onneembare vestingwerken bouwen. Men ging de woestijn aan de kust irrigeren en er werden voorraadschuren gebouwd.
Ook werd er een voor die tijd gigantisch wegennet aangelegd. Tussen de toenmalige hoofdstad Cusco en Quito ligt een 1.600 km lange geplaveide weg.
In 1527 kwamen de spanjaarden naar Peru onder leiding van de conquistador Francesco Pizarro. In 1532 storte het rijk van de Inca's ineen na een massaslachting bij Cajamarco.

 

 

Kies uw taal

nlenfrdeptes

Het weer in Peru

Het klimaat in Peru kent grote verschillen. Het oosten van het land heeft een (sub) tropisch klimaat waar in het amazonelaagland de temperaturen kunnen oplopen tot boven de 35 graden. Het kustgebied bestaat vooral uit steen en zandwoestijn. Het kan er fris zijn. Tussen deze 2 gebieden in vindt je het bergland met bergtoppen tot boven de 6000 meter. De temperaturen zijn hier betrekkelijk laag.

Wilt u weten wat voor weer het op dit moment in Peru is. Klik hier!

Copyright © 2015. All Rights Reserved.